About

Established in 2021

Agri Poppe is geboren door een passie voor techniek en landbouw. 

Bennie is al jaar en dag actief in de landbouw wereld, voornamelijk in de bieten sector. Mettertijd werd duidelijk voor hem dat het rooien van aardappelen ook wat moeizaamheden kende en dan niet alleen in de Zeeuwse klei, maar ook op andere gronden in het binnen- en buitenland. Met dit in het achterhoofd is hij samen met twee zonen, Robert en Michiel, gaan nadenken of dit niet beter kan. 

Na een innovatieve vinding werd deze later op een Kverneland gebouwd om te testen. De prestaties oversteeg alle verwachtingen en het bleek een schot in de roos te zijn. Na het patenteren is het product nu beschikbaar om verkocht te worden.

Mission

Onze missie is het mogelijk maken van aardappel rooien in alle denkbare omstandigheden zonder daarbij belemmeringen te ondervinden.

Vision

Onze visie is het vergaan van voedsel te voorkomen, en de efficiëntie van oogsten te verhogen.

Values

People

Robert Poppe

Co-founder

Robert heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en onderhouden van vliegtuigen en drones. De interesse in landbouwmachines is altijd gebleven en er werden voor de “hobby” prototypes gemaakt om nieuwe systemen te testen.

Robert is afgestudeerd aan de Delft University of Technology aan de lucht- en ruimtevaart faculteit op het onderwerp Control & Simulation en is ervaren als hoofd research & development in de luchtvaart sector. 

Bennie Poppe

Co-founder

Bennie heeft al een leven lang ervaring in de landbouw industrie, beginnend op jonge leeftijd in het veld. Gevolgd door een carrière bij Riecam,  waar het gevoel voor ontwerpen van aardappel- en bietenrooiers verder is ontwikkeld. 

De laatste 25 jaar is Bennie actief geweest als productieleider van de suikerbieten rooiers van Vervaet.   

Michiel Poppe

Co-founder

Michiel heeft meer dan 5  jaar ervaring in een breed spectrum aan vaardigheden. Variërend van ontwerp, productie en onderhoud van mechanische-, hydraulische- en elektrische systemen. Hij is  werkzaam in verschillende sectoren, maar voornamelijk in de landbouw sector. Michiel is al vroeg begonnen als ondernemer en is klaar voor deze nieuwe uitdaging. 

Jos Butijn

Enabler

Jos is een grote motivator voor innovatie in de landbouwtechnologie en heeft ons in staat gesteld het AP-LIFT systeem te ontwikkelen tot wat het nu is. Dit door het faciliteren van een werkplaats, opslag en talloze ideeën om de opstelling van het aardappelrooien nog verder te verbeteren. Jos is zeer technisch onderlegd, in combinatie met jarenlange ervaring in het telen en rooien van aardappelen, wat hem een expert maakt in dit toepassingsgebied. Sinds de eerste testrit is Jos de testrijder van de machine geweest en heeft hij waardevolle feedback gegeven om de combinatie van machine en AP-LIFT nauwkeurig af te stellen om optimale prestaties in alle omstandigheden te garanderen.